Günlük hayatta ppm derişim biriminin kullanıldığı alanlar hangileridir

Günlük hayatta ppm derişim biriminin kullanıldığı alanlar hangileridir
Günlük hayatta ppm derişim biriminin kullanıldığı alanlar hangileridir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Günlük hayatta ppm derişim biriminin kullanıldığı alanlar hangileridir

Ödev cevabı kısaca : ppm (parça başına milyon), su kalitesi ölçümünde ve hava kirliliği analizlerinde yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, mineral madde içeriğini belirtmek için gıda ve içme sularında da kullanılır.
Günlük hayatta ppm (parts per million) derişim birimi, su ve hava kalitesi kontrolü, gıda endüstrisi, sağlık sektörü, çevre analizi, kimya endüstrisi, elektronik üretimi ve tarım gibi alanlarda küçük miktarlardaki maddelerin konsantrasyonlarını ölçmek için kullanılır.

8. Alıştırma

Radyatör suyuna katılarak suyun 0 oC’de donmasını önleyen ve yaygın adı antifriz olan etilen glikol, bir alkol türevidir. 200 mL etilen glikol ile 800 mL su karıştırılarak hazırlanan çözeltinin hacimce yüzde derişimini bulunuz.
Cevap
: %20

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.