Günlük konuşmalarda kullanılan salih amel işlemek ve Allah (c.c.) amelince karşılığını versin gibi ifadeler hangi anlamlarda

Günlük konuşmalarda kullanılan salih amel işlemek ve Allah (c.c.) amelince karşılığını versin gibi ifadeler hangi anlamlarda
Günlük konuşmalarda kullanılan salih amel işlemek ve Allah (c.c.) amelince karşılığını versin gibi ifadeler hangi anlamlarda kullanılmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Salih amel Allah’a ibadet ve insanların yararına yapılan faydalı işler demektir. Helal ve meşru olan her türlü iş, şayet düzgün, sağlam, dürüst yapılıyorsa bu salih amel olarak nitelendirilir. Kuran’da yüze yakın ayette, iman etmekle salih amel işlemek yan yana zikredilmiştir.

Salih amel sadece ahiret hayatı için geçerli bir yaklaşım ya da kavram olarak düşünülmemelidir. Salih amel, Müslümanlara tek başına ahiret mutluluğu ve kazancı sağlamaz. Salih amel bu dünyada da Müslümanlara mutluluk ve güzelliklerle dolu bir hayat sunar. Hem birey olarak hep toplumsal olarak salih amel ile davranmak olumludur, istenilen toplumsal huzura ve dayanışmaya d katkı sağlayacaktır. Bu nedenle salih amel işleyen bireylerden oluşan toplumlarda da huzur ve refah seviyesi yükselecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.