Günlük yaşamda düzgün doğrusal hareket yapan cisimlere örnek neler olabilir

Günlük yaşamda düzgün doğrusal hareket yapan cisimlere örnek neler olabilir
Günlük yaşamda düzgün doğrusal hareket yapan cisimlere örnek neler olabilir, konu ile ilgili resim ve fotoğraflar da içeren bir slayt sunumu hazırlayınız. Sunumunuzu arkadaşlarınızla paylaşınız.

Günlük yaşamda düzgün doğrusal hareket yapan cisimlere örnek neler olabilir? Konu ile ilgili resim ve fotoğraflar da içeren bir slayt sunumu hazırlayınız. Sunumunuzu arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Bir doğru boyunca değişmeyen (sabit) hızla gerçekleşen harekete düzgün doğrusal hareket denir. Düzgün doğrusal hareket yapan cismin eşit zaman aralıklarındaki yer değiştirmeleri eşittir. Günlük hayatta yürüyen merdivenler, trenler ve asansör gibi pek çok şey düzgün doğrusal hareket yapmaktadır.

Başlangıç noktasından harekete başlayan bir cismin hız-zaman grafiği şekildeki gibidir. Cismin konum-zaman grafiğini çizerek yorumlayınız.

Hız-zaman grafiğinin altındaki alan yer değişimini verdiğine göre
0 – 3 s aralığı 3 x = 5-3 = 15 m ileri yönde 3 – 6 s aralığı 3 x = 0 (cisim bu aralıkta durmuştur) 6 – 9 s aralığı 3 x = (-5)-3 = -15 m geri yönde 9 – 12 s aralığı 3 x = 10-3 = 30 m ileri yönde

Başlangıç noktasından 8 m ileride hız-zaman grafiği şekildeki gibi olan bir cisim harekete başlamıştır. Cismin konum-zaman grafiğini çizerek hareketini yorumlayınız. Cismin 6 s sonundaki konumu kaç m’dir?

Cevap: Cisim 0-2, 2-4 ve 2-6 saniye aralıklarında sırasıyla +16 m, 0 ve +8 m yer değiştirmiştir. Başlangıçta +8 m konumunda ise 6.5 sonunda +8 +6 +0 = 32 m konumunda olur. Cismin konum-zaman grafiği.

39
10
135
13
166
22
57
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.