Günlük yaşamda gözlemlediğimiz hareket çeşitlerine örnekler

Günlük yaşamda gözlemlediğimiz hareket çeşitlerine örnekler
Günlük yaşamda gözlemlediğimiz hareket çeşitlerine örnekler içeren fotoğraflardan oluşan bir pano hazırlayınız.

Hızlanma hareketi: Duran veya yavaş hareket eden varlığın hızını artırması. Yokuştan aşağıya yuvarlanan top, yeşil ışık yanınca hareket eden otomobil, pistten kalkış yapan uçak, yarışa başlayan sporcu.

Yavaşlama hareketi: Hareket eden bir varlığın hızını azaltmasıdır. Örnek: Piste inen uçak, kırmızı ışığa yaklaşan otomobil, istasyona yaklaşan tren, limana yaklaşan gemi yavaşlama hareketine örnektir.

Sallanma hareketi: Bir varlığın ileri geri sallanmasıdır. Salıncağın hareketi, duvar saatinin sarkacı, beşiğin hareketi sallanma hareketlerine örnektir.

Dönme hareketi: Bir varlığın kendi etrafında ya da başka bir varlığın etrafında dönmesi. Dünya, ay gibi gezegenler, lunaparktaki atlıkarınca, dönme dolap, çevrilen topaç, bisikletin tekerleği, saatin akrep ve yelkovanı örnek olarak gösterilebilir.

Yön değiştirme hareketi: Hareket eden bir varlığın kuvvetin etkisi ile yönünü değiştirmesi. Viraja giren araç, duvara çarpıp yön değiştiren top, raket ile vurulan top, yerden seken topyön değiştirme hareketine örnektir.

210
146
117
66
15
17
213
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.