Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeler nelerdir

Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeler nelerdir
Günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hareketli cisimler hızlanma, yavaşlama, dönme, sallanma ve yön değiştirme hareketleri yapabilirler. Bu hareketleri yapan cisimlerin bazı riskleri de bulunmaktadır. Bu riskler belli başlı tehlikelere neden olabilir. Günlük hayatımızda hareketli olan cisimleri sebep olabileceği tehlikeler insanlara da zarar verebilir.

Dönme hareketi yapan viraja giren araç, hızını alamazsa kaza yapabilir. Emniyetsiz bir şekilde dönme dolaba binenler düşme tehlikesi yaşayabilir. Sallanma hareketi yapan bir salıncakta tutunmadan sallanan biri düşme tehlikesi yaşar. Hızlanma hareketi yapan bir araçta kemersiz olan biri araç içinde kendini çarpabilir. Bu gibi durumlar çok tehlikeli olarak meydana gelmektedir.

İtme ve çekme kuvveti uygulanan cisimler zaman zaman tehlike oluşturabilir. Hızla giden ya da dönen cisimlere dokunmak ve bu cisimleri durdurmaya çalışmak kişileri yaralayıcı etkilere sahiptir. Bu sebeple hareket eden cisimleri ile ilgili yapılacak durum onları durdurmak değildir.

Kapı pencerelerin hızlı bir şekilde açılması ya da kapanması kişilerde ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Yine kapı ya da pencere açılıp kapatılırken son derece dikkatli olunmalı, dikkatli bir şekilde kapı ya da pencere açılıp kapatılmalıdır.

Aniden harekete geçen doğal afetler de bulunmaktadır. Bu doğal afetlerden; çığ, sel, deprem gibi doğal afetler varlıkları ağacı toprağı suyu harekete geçirme özelliğine sahiptir. Bu sebeple doğal afetlerin bazıları can ve mal kaybına sebep olabilir.

Elektrikle çalışan birçok alet günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Elektrikli aletler de zaman zaman tehlikeli olabilmektedir. Örneğin; dönen bir vantilatörün pervanesini durdurmaya çalışmak kişinin yaralanmasına sebep olabilir.

Özellikle trafikte dikkat edilmesi gereken durumlardan bir tanesi de ani duraklama ya da aşırı hızlanma durumlardır. Bu durumlarda can ve mal kaybına sebep olabilir

Okullarda karşılaşılan durumlardan biri de teneffüste öğrencilerin koridorlarda koşmalarıdır. Öğrenciler koşarak hareket ettiğinde durmakta olan bir öğrenciyi yaralayabilir ya da koşan öğrenci herhangi bir yere çarparak durabilir. Bu sebeple dikkat etmek oldukça önemlidir.

Hareket halinde daha birçok cisme örnek verilebilir. Bu cisimleri durdurmak için kuvvet uygulamak zaman zaman kötü sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple cisimlere uygulanan kuvvet oldukça önemlidir. Aksi takdirde kişilerin yaralanmalarına sebep olurken mal kaybına da sebebiyet verebilir.

144
223
58
35
27
21
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.