Günlük yaşamda karşılaştığımız maddeleri saf madde veya karışım olarak sınıflandıralım

Günlük yaşamda karşılaştığımız maddeleri saf madde veya karışım olarak sınıflandıralım
Günlük yaşamda karşılaştığımız maddeleri saf madde veya karışım olarak sınıflandıralım,bunlar arasındaki farklılıkları açıklayalım bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günlük yaşamda karşılaştığımız maddeleri saf madde veya karışım olarak sınıflandıralım. Bunlar arasındaki farklılıkları açıklayalım.
Cevap
: Maddeler karışımları oluştururken kendi özelliklerini kaybetmez. Örneğin marul, salataya konduğunda yine marul özelliği gösterir. Bir limon, limonatanın içinde de limon özelliği gösterir. Bunu, limonatayı içtiğimizde limon tadını alarak anlayabiliriz. Karışımı oluşturan maddeler özelliklerini kaybetmedikleri için ayrıştırılabilir.

Acaba karışımları oluşturan maddeler birbirinden nasıl ayrıştırılır?
Cevap
: Karışımların ayrılmasında buharlaştırma yöntemi, damıtma yöntemi, yoğunluk farkı ile ayırma, mıknatıs ile ayırma, süzme yöntemi, eleme yöntemi gibi yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemin kullanılabilmesi için öncelikle karışımı oluşturan diğer maddelerin buharlaşma noktalarının birbirinden farklı olması gerekmektedir

Karışımları ayırmak için günlük hayatta hangi yöntemleri kullanmak uygun olur?
Cevap
: Günlük hayatta karışımları ayırmak için buharlaştırma yöntemi, damıtma yöntemi, yoğunluk farkı ile ayırma, mıknatıs ile ayırma, süzme yöntemi, eleme yöntemi gibi yöntemler kullanabiliriz.

13
110
47
3
3
0
60
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.