Günlük yaşamda kullandığımız iş, enerji ve güç kavramları ile fizik bilimindeki anlamları arasında fark var mıdır

Günlük yaşamda kullandığımız iş, enerji ve güç kavramları ile fizik bilimindeki anlamları arasında fark var mıdır
Günlük yaşamda kullandığımız iş, enerji ve güç kavramları ile fizik bilimindeki anlamları arasında fark var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İş: İş, günlük hayatta çok farklı anlamlarda kullanılmasına rağmen, fiziksel anlamda tek bir anlama sahiptir. Bir kuvvet bir cisme uygulandığında, cisme yol aldırıyorsa, başka bir deyişle, bir kuvvet bir cisme uygulandığında kuvvetin uygulama noktası yer değiştiriyorsa bu kuvvet tarafından cisim üzerinde bir iş yapılmıştır denir.

Enerji: Enerji, bir sistemin iş yapabilme yeteneği olarak tanımlanabilir. Bir sistemin iş yapabilmesi için enerjiye ihtiyacı vardır. Bir başka deyişle, bir sistemde enerji varsa o sistem iş yapar. İş yapabilmek için çeşitli enerji kaynakları vardır.

Güç: Bir sistemin birim zamanda yapacağı iş, o sistemin gücü olarak tanımlanır. Başka bir deyişle, güç birim zamanda iletilen enerji anlamına gelmektedir.

0
1
1
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.