Günlük yaşamda meydana gelen hâl değişimleri nelerdir

Günlük yaşamda meydana gelen hâl değişimleri nelerdir
Günlük yaşamda meydana gelen hâl değişimleri nelerdir, bu hâl değişimleri ile ısı alışverişi arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Örneğin; elimize bir buz aldığımızda, buz ile elimiz arasında ısı alışverişi gerçekleşir. Böylece, buz erir. Bir başka örnek ise çaydanlığa su koyup ısıttığımızda, su buharlaşır ve gaz haline geçer. Bu değişimlerde ısı artışıyla hal değişimi doğrudan ilişkilidir. Isının artışı maddelerin katı halden sıvı hale ardından da gaz haline geçmesine neden olur.,

Hal değişimi nedir
Hal değişimi bir halden başka bir hale geçmesidir bir maddenin. Doğadaki maddelerin üç farklı hali bulunmaktadır. Bunlar katı, sıvı ve gaz olarak sınıflandırılır. Bu maddeler birbirlerine dönüşebilir ve bu duruma da maddenin hal değişimi ismi verilmektedir. Mesela su sıvı bir madde iken donarak katı bir hale dönüşebilir. Ya da su kaynadığında buharlaşabilir. Erime, donma, buharlaşma, yoğunlaşma, süblimleşme ve kırağılaşma maddenin başlıca hal değiştirme biçimleridir.

Günlük yaşamda meydana gelen hal değişimlerini ısı alışverişi ile ilişkilendiren örnekler:

  • Elimize bir buz aldığımızda, buz ile elimiz arasında ısı alışverişi gerçekleşir. Böylece, buz erir.
  • Çaydanlığa su koyup ısıttığımızda, su buharlaşır ve gaz haline geçer.

688
1037
695
120
126
144
1124
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.