Günlük yaşamdaki aktivitelerimizi düşündüğümüzde hangileri fizik biliminin araştırma alanları ile ilgilidir

Günlük yaşamdaki aktivitelerimizi düşündüğümüzde hangileri fizik biliminin araştırma alanları ile ilgilidir
Günlük yaşamdaki aktivitelerimizi düşündüğümüzde hangileri fizikbiliminin araştırma alanları ile ilgilidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fizik, maddeyi, maddenin uzay-zaman boyunca hareketini ve davranışını, ilgili enerji ve kuvvetlerin varlığını inceleyen doğa bilimi. Bir diğer bakıma fizik, en temel bilimsel disiplinlerden biridir ve temel amacı evrenin nasıl işlediğini anlamaktır.

Fizik, hayatımızın her anında karşımıza çıkan sorunlara çözüm üretmektedir. Evimizin kapısındaki küçük bir vidayı sökerken tornavida kullanmak, mobilyaların veya halıların sabit kalmasını sağlamak için altlarına özel malzemeler yerleştirmek fizik bilgisi ile üretilen çözüm yollarından birkaçıdır. Fizik bilimi, iş güvenliği açısından da çok önemlidir. Günlük yaşamda başımıza gelen birçok olumsuzluğu fizik bilgimizi kullanarak önleyebiliriz. Bunun yanında ulaşımda, tıp alanında, eğlence sektöründe ve savunma sanayisinde fizik bilgisi kullanılarak birçok teknolojik araç-gereç üretilmektedir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.