Günlük yaşamınızda kullandığınız maddelerin saf madde mi ya da karışım mı olduğunu anlayabilmeniz için hangi özelliklerini

Günlük yaşamınızda kullandığınız maddelerin saf madde mi ya da karışım mı olduğunu anlayabilmeniz için hangi özelliklerini
Günlük yaşamınızda kullandığınız maddelerin saf madde mi ya da karışım mı olduğunu anlayabilmeniz için hangi özelliklerini bilmeniz gerekir, düşüncelerinizi söyleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Günlük yaşamınızda kullandığınız maddelerin saf madde mi ya da karışım mı olduğunu anlayabilmeniz için hangi özelliklerini bilmeniz gerekir? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Ödev cevabı kısaca : Maddelerin saf madde mi yoksa karışım mı olduğunu anlamak için, maddenin kaynama ve erime noktaları, yoğunluğu ve bileşenlerin oranları gibi fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilmek gerekir. Saf maddeler belirli ve sabit erime ve kaynama noktalarına sahipken, karışımların bu değerleri bileşenlerine ve oranlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.