Günlük yaşantınızda kullandığınız veya tükettiğiniz bu maddelerin daha önce öğrendiğiniz element ve bileşiklerden farklı özellik

Günlük yaşantınızda kullandığınız veya tükettiğiniz bu maddelerin daha önce öğrendiğiniz element ve bileşiklerden farklı özellik
Günlük yaşantınızda kullandığınız veya tükettiğiniz bu maddelerin daha önce öğrendiğiniz element ve bileşiklerden farklı özellikleri var mıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aynı cins maddelerin atomları aynı, farklı cins maddelerin atomları ise birbirinden farklıdır. Örneğin; Demir atomları ile Civa atomları birbirinden farklıdır. Bu fark atomu oluşturan parçacıkların farklı sayıda olmasından kaynaklanmaktadır. Elementlerin türü değiştikçe içerdiği atomların büyüklükleri de değişir, dolayısı ile bunlar farklı atomlardır.

Günlük hayatımızda kullandığımız eşyaların yapıldıkları maddeleri incelersek bunların içinde en çok Demir, Alüminyum, mücevherler, Altın ve Gümüş, Oksijen, Hidrojen, Azot dan oluştuğu görülür. Atomlar birbirlerinden büyüklük bakımından farklıdır.

23
120
2
2
2
2
161
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.