Günlük yaşantınızdan hareketle akrabalığın toplum hayatındaki önemi ile ilgili düşüncelerinizi paylaşınız

Günlük yaşantınızdan hareketle akrabalığın toplum hayatındaki önemi ile ilgili düşüncelerinizi paylaşınız
Günlük yaşantınızdan hareketle akrabalığın toplum hayatındaki önemi ile ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Bir adam:
– Ya Resulallah! ben akrabalarım ile ilişkilerimi sürdürüyorum, fakat onlar benimle alakalarını kesiyorlar. Onlara iyilik yapıyorum, onlar ise bana kötülük ediyorlar. Onlara yumuşak davranıp iyilik ediyorum fakat onlar bana kaba davranıyorlar, dedi. Bunun üzerine Resulullah:
– Eğer dediğin gibi yapıyorsan senin bu tutumun onlara ağır geliyor (adeta iyiliklerin karşısında sıcak kül yutmuş gibi zorlanıyorlar). Böyle (ilişkiyi ve iyiliği sürdürerek) davranmaya devam ettiğin sürece, onlara karşı Allah’ın desteği seninle olur, buyurdu. (Müslim, Birr, 22.)
Günlük yaşantınızdan hareketle akrabalığın toplum hayatındaki önemi ile ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Akrabalık ilişkileri toplum hayatında büyük bir öneme sahiptir. Aile bağları, toplumun temel yapı taşlarından birini oluşturur ve akrabalık ilişkileri, insanların birbirleriyle olan sosyal bağlarını güçlendirir. Günlük yaşantımda, akrabalarımızla olan ilişkilerimiz, bizim kim olduğumuzun ve nereden geldiğimizin bir göstergesi olarak kabul edilir. Aile içindeki dayanışma ve destek, bireylerin hayatlarını daha anlamlı kılar ve zor zamanlarda birbirlerine destek olmalarını sağlar. Bu hadiste de vurgulandığı gibi, akrabalık ilişkilerini sürdürmek ve iyilikle karşılıklı davranmak, Allah'ın rızasını kazanmak için önemlidir. Bu nedenle, akrabalık ilişkilerinin toplum hayatındaki önemini anlamak ve bu ilişkilere değer vermek, bir Müslümanın sorumluluğudur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.