Günümüz şehirleri ile Osmanlı şehirleri arasındaki benzer yönler nelerdir

Günümüz şehirleri ile Osmanlı şehirleri arasındaki benzer yönler nelerdir
Günümüz şehirleri ile Osmanlı şehirleri arasındaki benzer yönlernelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde modern şehirler ile tarihi şehirler karşılaştırılmaktadır. Bu kıyaslamalar daha çok tarihi şehirlerdeki modernleşme kültürü ile öne çıkmaktadır. Özellikle ülkemizde büyük şehirlerde modernleşme algısı tarihi dokunun önüne geçmeye başladığından Osmanlı şehirleri ile günümüz modern büyük şehirler farklı ve benzer yönler de taşımaktadır.

Osmanlı şehirlerinde tarihi doku daha ön plana çıkmaktaydı. Camiler, medreseler, hanlar, yollar, köprüler, çeşmeler şehrin dokusunu oluşturmaktaydı. Cumbalı ve iki katlı yüksek tavanlı evler bulunmaktaydı. Günümüz modern şehirlerinde ise çok katlı, alçak tavanlı, betonarme yapılar bulunmakta ve şehir insanın ihtiyaçları da ikinci plana itilmektedir.

  • Merkezi bir meydanın olması
  • Devlet ve dini yapıların bu merkezde olması
  • Merkez etrafında iş yerlerinin olması
  • Belli iş yerlerinin bir sokakta toplanması. Mobilyacılar sitesi, baklagil satan dükkanlar vb.
  • İş yerlerinin etrafında ise yerleşme yerlerinin olması

12
24
3
4
1
1
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.