Günümüzde bilimi geliştirme görevini üstlenmiş Türk bilim insanlarından bazılarının isimleri verilmiştir

Günümüzde bilimi geliştirme görevini üstlenmiş Türk bilim insanlarından bazılarının isimleri verilmiştir
Günümüzde bilimi geliştirme görevini üstlenmiş Türk bilim insanlarından bazılarının isimleri verilmiştir, bu bilim insanlarının çalışmalarını araştırarak ilgili alanlara yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Günümüzde bilimi geliştirme görevini üstlenmiş Türk bilim insanlarından bazılarının isimleri verilmiştir. Bu bilim insanlarının çalışmalarını araştırarak ilgili alanlara yazınız.

Prof. Dr. Aydoğan Özcan, tıp alanında önemli bir buluş gerçekleştirdi. Cep telefonlarını taşınabilir laboratuvarlara dönüştüren bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz, sıradan testlerle birçok hastalığı teşhis edebilme yeteneğine sahip.

Prof. Dr. Remziye Hisar (1902-1992), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk yıllarda çağdaş bilimin öncülerindendi ve kimya mesleğinin Türkiye’deki ilk kadın öncüsü olarak kabul edilir.

Muazzez İlmiye Çığ (1914-…), Sümerolog olarak tanınır. İslam bilim ve teknoloji tarihi alanında çalışmalarıyla bilinir.

Prof. Dr. Fuat Sezgin (1924-2018), İslam tarihi, bilim ve teknoloji tarihi alanında çalışmalarıyla tanınmaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.