Günümüzde gramofon yerine hangi aletleri kullanmaktayız

Günümüzde gramofon yerine hangi aletleri kullanmaktayız
Günümüzde gramofon yerine hangi aletleri kullanmaktayız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gramofon müzik dinlemeye yarayan bir alettir. Bir ses cihazı olarak sesli çalışmaların yapılabildiği günümüzde klasik bir cihaz olarak bilinen bir alettir. Gramofon günümüzde kullanılmamaktadır. Fakat onun yerine birçok cihaz kullanılmaktadır.

Gramofon yerine, CD, mp3, mp4, radyo, kaset, kaset çalar, CD çalar gibi cihazlar kullanılmaktadır. Sesin kaydedilmesi ve yayılması üzerine yapılan çalışmalar her geçen gün geliştirilmektedir. Gramofon da böyle bir cihaz olarak yıllar önce keşfedilmiştir. Plakların çalıştırılmasında hala kullanılmaktadır. Müziğin dinlenmesi insanlar tarafından bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Bu ihtiyacın karşılanmasında birçok cihaz geliştirilmeye devam etmektedir. Gramofon günümüzde antika muamelesi görmektedir.

Fonograf: Ünlü Amerikalı bilgin Edison tarafından 1877 tarihinde icat edilmiştir. Ses kayıt ve gerektiği zaman tekrar oynatılabilen cihazdır. Fonograf ise bir silindir ile çalışır.
Gramofon: Thomas Alva Edison’un icat ettiği Fonograftan esinlenen Alman bilim adamı Emile Berliner tarafından icat edilmiştir. Gramofon, bir yuvarlak ince taş plak ile, fonograf ise bir silindir ile çalışır.

Kaset: Ses veya sesle birlikte görüntü kaydedilen manyetik bant ihtiva eden kutu.
CD ve DVD: James T. Russell’ın icadı olan optik diskten 1980 yıllarında keşfedilmiştir. CD’lere görüntülü ve sesli kayıt yapılabilmekte, bu kayıtlar CD çalar ile dinlenebilmektedir.

31
20
24
26
107
25
56
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.