Günümüzde insanın yapacağı işleri yapmaya başlayan gelişmiş makinelerin genel adı

Günümüzde insanın yapacağı işleri yapmaya başlayan gelişmiş makinelerin genel adı
Bulmacada günümüzde insanın yapacağı işleri yapmaya başlayan gelişmiş makinelerin genel adı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan günümüzde insanın yapacağı işleri yapmaya başlayan gelişmiş makinelerin genel adı sorusunun yanıtı 5 harflidir cevaba LONCA yazabilirsiniz.

Lonca, aynı bölgede yaşayan esnaf ve zanaatkarların örgütlenerek kurduğu meslek organizasyonuna verilen isimdir. Loncalar bir meslek örgütlenmesi olarak özellikle Ortaçağ'da üretim ve işgücünün düzenlenmesinde önemli görevler üstlenmiştir.

Lonca nedir

Lonca kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Lonca, İtalyanca dilinden Türkçe'mize geçmiştir. Lonca kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir:

(isim, eskimiş, İtalyanca loggia) Belli bir iş kolunda usta, kalfa ve çırakları içine alan dernek, korporasyon. "Bu iş için loncada, isim duası yapılır." Samiha Ayverdi

3
0
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.