Günümüzde insanların en çok hangi konularda uyarılmaya ihtiyacı vardır

Günümüzde insanların en çok hangi konularda uyarılmaya ihtiyacı vardır
Sizce günümüzde insanların en çok hangi konularda uyarılmaya ihtiyacı vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar şirk konusunda uyarılmalı, adalet, kul hakkı, haram gibi konularda da uyarılmaya ihtiyaçları var. İnsanların gelişmişlik düzeyleri uyarılma düzeyleriyle doğru orantılıdır. İnsanlar kendilerini ne kadar az geliştirmişse o kadar çok uyarılmaya ihtiyaç duyarlar. Uyulması gereken kuralları genel olarak hepimiz biliriz ama bunları uygularsak uyarılmaya gerek yoktur.

Gururlu bir kişi de kendisinin uyarılmasından hoşlanmaz ve ona davranış sergiler. İnsanları uyarmaya ihtiyaç duysak bile onlara karşı uyarırken üslubumuza ve ses tonumuza dikkat ederek uyarmamız gerekmektedir. Kızmadan saygılı bir üslupla uyarmak gerekmektedir. İnsanlar şu en çok şu konularda uyarılır.

  • Mesela bir parkta gezerken çimlere basılmaması konusunda uyarılır. 
  • Çevreyi kirletmememiz konusunda uyarılabilir. 
  • İnsanlar sorumluluklarını yerine getirmediklerinde uyarılabilirler. 
  • İnsanlar uyarıldığı halde bazen gerekeni yapmaz ve bu konuda uyarılabilirler. 
  • İnsanların tembellikleri konusunda da uyarılması en çok uyarı aldıkları konulardan biridir.
  • İnsanlar trafik kurallarına uymadıklarında da uyarı alırlar.

Günümüzde insanlar küreselleşmenin getirdiği ve modern dünyanın dayattığı tek tipleşme ve farklılıklara kapalı olma durumu sahte özgürlükler üzerinden yaşamaya başlamıştır. Bu durum en çok gençleri tesir altına almaktadır. Önde olan nesiller ise bütün bunlara duyarsız kalarak, gelişen teknolojinin de bunda payı olması nedeniyle çaresiz kalmaktadır.

Günümüzde insanların en çok dini, ahlaki, manevi değerlerin korunması, yaşatılması, yaşanması, anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda uyarılması gerekmektedir. Dini değerler, hayatımızı dünya ve ahiret olarak iki vecheli ele alır ve kurtarıcı kurallar olarak yaşanır. Bunun farkında olmak en önemli kurtuluş vesilesidir.

234
453
27
5
6
344
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.