Günümüzde Müslümanlar için Kudüs şehri niçin önemlidir

Günümüzde Müslümanlar için Kudüs şehri niçin önemlidir
Günümüzde Müslümanlar için Kudüs şehri niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kudüs; M.S. 610 yılında ilk kıble olma unvanına sahip olduğu için İslam dininde kutsal olarak kabul edilir. Tüm camiler arasında en kutsalı olan ilk 3 camiden biri olarak, İslam dininde bahsedilen Mescid-i Aksa; Kudüs sınırları içerisindedir.

  • Müslümanlar açısından kutsal topraklar listesinde 3. sırada bulunan Kudüs; M.S. 610 yılında ilk kıble olma unvanına sahip olduğu için İslam dininde kutsal olarak kabul edilir. Tüm camiler arasında en kutsalı olan ilk 3 camiden biri olarak, İslam dininde bahsedilen Mescid-i Aksa; Kudüs sınırları içerisindedir.
  • Kudüs’ün kutsal kabul edilmesinin bir diğer nedeni ise Hz. Muhammed (SAV)’in 620 yılında Miraç’a bu şehirden çıkmış olmasıdır.
  • Kudüs’ün bu denli önemli olması; Kudüs sınırlarında çok sayıda önemli dini eser ve yapının yer almasından da kaynaklanır. Mescid-i Aksa, Kubbet-üs Sahra gibi dinimizce kutsal olan yapılar; eski Kudüs şehri sınırları içerisindedir. Kudüs; Ağlayan Duvar, Tapınak Tepesi vb. pek çok kutsal noktaya da ev sahipliği yapar.
  • Yukarıdaki 3 sebepten ötürü; Kudüs; İslamiyette kutsal bir mekan olarak ifade edilir.

113
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.