Günümüzde tarihtekine benzer göç hareketleri görülmekte midir

Günümüzde tarihtekine benzer göç hareketleri görülmekte midir
Günümüzde tarihtekine benzer göç hareketleri görülmekte midir, görülüyorsa bu göçler kimler tarafından nereden, nereye doğru yapılmaktadır ve bu göçlerin nedenleri nelerdir?

Evet olmaktadır. Örneğin siyasi nedenlerle olmaktadır. Mesela savaş yüzünden Suriyeliler Türkiye’ye göç etmişlerdir. Yine işsizlik yüzünden Doğudan Batıya göçler görülmektedir. Ekonomik göçlere bir diğer örnek de Afrikalıların Avrupa’ya göç etmeleridir.

Ülke içindeki siyasi veya etnik çatışmalar, göçün nedenlerinden biridir. Bu tür olaylar, hem ülke içinde hem de ülke dışına doğru göçlere neden olmaktadır. Dili, dini, ırkı yüzünden, bir toplumsal gruba ait ya da siyasal görüşe sahip olduğu için ülkesinde rahat yaşayamayan bazı insanlar, özellikle gelişmiş ülkelere sığınmaktadırlar.

Mülteci olarak adlandırılan bu insanların sayısı oldukça yüksektir. Örneğin Naziler döneminde Almanya’dan çok sayıda Yahudi dünyanın dört bir yanına göç etmiştir. Suriye’deki iç savaştan dolayı çok sayıda insan Türkiye’ye yerleştirilmiştir.

Göçe neden olan olaylardan biri de ülkeler arası savaşlardır. Savaştan kaçan insanların bir kısmı, en yakın ülkeye sığınmaktadır. Rusya ile Afganistan arasındaki savaş döneminde çok sayıda Afgan göçmen Türkiye’ye yerleşmiştir.

21
2
8
1
1
5
216
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.