Günümüzde toplumsal barışı ve kardeşliği güçlendirmek için Peygamberimizin (s.a.v.) Medine'deki uygulamalarından

Günümüzde toplumsal barışı ve kardeşliği güçlendirmek için Peygamberimizin (s.a.v.) Medine'deki uygulamalarından
Günümüzde toplumsal barışı ve kardeşliği güçlendirmek için Peygamberimizin (s.a.v.)Medine'deki uygulamalarından nasıl faydalanılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Özellikle birlik ve beraberliği güçlendirmek için ortaya koyduğu uygulamalar örnek alınabilir. Mesela diğer inançlara saygı göstermeyi önermesini örnek alabiliriz. Yine şehre olacak saldırıların beraber karşılanması da birlik ve beraberlik mesajı verilmesi bakımından önemlidir.

Hz. Muhammed (s.a.v.) Medine’de toplumsal barış ortamını sağlamak için Mekkeli muhacirleri Medineli Müslümanlarla kardeş ilan etti. Toplumsal birliği ve barışı sağlamak amacıyla kozmopolit yapıyı çeşitli sosyal sözleşmelerle kaynaştırdı. Toplumdaki zengin-fakir ayrımını, ırkçılığı ortadan kaldırdı.

Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz, daha evvel halk idaresinde bulunmadı. Çocukluğundaki çobanlıktan başka bir idarecilik de yapmadı. Fakat O’nun kurduğu Medîne İslâm Site Devleti, medeniyetin zirvesini tesis etti.

Bütün mahlûkatı zalimlerin şerrinden kurtardı.

Köleler huzur buldu. Hayvanlar huzur buldu. Nebâtat huzur buldu. Kan gölüne dönen çöller huzur buldu…

Mehmed Âkif, bu hâli ne güzel îzah eder:

Aczin ki ezilmekti bütün hakkı, dirildi,
Zulmün ki zevâl aklına gelmezdi, geberdi!..

854
160
62
31
31
31
137
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.