Günümüzde türkü söyleyen sanatçılardan hangilerini biliyorsunuz

Günümüzde türkü söyleyen sanatçılardan hangilerini biliyorsunuz
Günümüzde türkü söyleyen sanatçılardan hangilerini biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sümer Ezgü, Arif Sağ, Sabahat Akkiraz, İlkay Akkaya, Volkan Konak, Hüseyin Turan gibi isimleri biliyorum.

Arif Sağ, O, bir halk müziği fenomeni, ustaların ustası olarak bilinen bir duayen ve büyük bir bağlama icracısı…

Musa Eroğlu, sarı saçlarını deli gönlüme bağlamışım, çözülmüyor Mihriban.” Dizeleri herhalde hepimize büyük usta Musa Eroğlu’nu hatırlatıyor. Dillere pelesenk olan ölümsüz eserinin yanında daha pek çok önemli halk müziği eserine nefes veren büyük usta, varlığıyla müzik kültürümüzü onurlandırıyor.

Bedia Akartürk, Türk halk müziğinin gelmiş geçmiş en ünlü kadın vokallerinden olan Bedia Akartürk, berrak sesiyle hafızalarımıza kazındı. 50 yıldan fazla olan aktif sanat hayatında, ülkemizin ve dünyanın pek çok yerinde konserler verdi. Türkülere kattığı yorumla ve sanatçı kişiliği ile müziğimizde örnek bir isim olmayı başardı.

Belkıs Akkale, “Türkü Bacı” lakabını alacak kadar, halk müziğiyle adı özdeşleşen Belkıs Akkale, şüphesiz ki çok büyük bir Türk halk müziği sanatçısı. Türk halk müziği eserlerini güçlü sesiyle yorumlayan Akkale, dinleyiciler arasında oldukça sevilen ve popüler bir isim.

47
15
46
11
8
46
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.