Günümüzdeki bayramlarla Osmanlı Dönemi’nde yaşanan bayramları karşılaştırınız

Günümüzdeki bayramlarla Osmanlı Dönemi’nde yaşanan bayramları karşılaştırınız
Günümüzdeki bayramlarla Osmanlı Dönemi’nde yaşanan bayramları karşılaştırınız, bayramların benzer ve farklı yönlerini açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzdeki düğünler genelde düğün salonunda olur, davetiye ile davet edilen misafirler kadınlı erkekli en şık kıyafetlerini giyerler, düğünde çalgı çengiler olur, yine günümüzdeki düğünlerde takı merasimi vs yapılmaktadır. Oysa Osmanlıda erkek gelini at ile evinden alır ve köy meydanında davul zurnalı bir düğün tertip edilir, büyük kazanlarda aşlar pişirilip misafirlere ikram edilirdi.

  • Günümüzde bayram günlerinde, insanlar bayramı tatil olarak gördükleri için, denize yakın bölgelere tatile giderler ve bayramı bu şekilde geçirirler.
  • Ancak Osmanlı döneminde bayram dönemleri aile ve akraba ile birlikte geçirilirdi. Günümüzde bayramları ailesi ve akrabaları ile geçiren kişiler azdır.
  • Osmanlı döneminde bayramlar büyük bir coşku ile kutlanır, günler öncesinden hazırlıklar yapılırdı. Günümüzde bayramlara yalnızca tatil günleri olarak bakılmaktadır.
  • Osmanlı'da askerlere şekerler, etler dağıtılırdı, şimdiki bayramlarda bu gelenek yoktur.

5
18
5
6
5
5
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.