Günümüzdeki bilimsel birikimin oluşmasında Avrupa’da bilim alanındaki gelişmeler

Günümüzdeki bilimsel birikimin oluşmasında Avrupa’da bilim alanındaki gelişmeler
Günümüzdeki bilimsel birikimin oluşmasında Avrupa’da bilim alanındaki gelişmelerin etkisi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Avrupa’da görülen Reform ve Rönesans Hareketleri sayesinde özgür düşünceye önem verilmiş bu sayede bilim gelişmiş ve bilim geliştikçe de demokrasiye insan düşüncesine hak ve hukukuna da verilen önem artış göstermiştir.

Artan pusula kullanımı ve denizcilerin kendini geliştirmesi sayesinde "Coğrafi keşifler" ortaya çıktı. Yeni yerler keşfettiler ve zenginleştiler. Paralarını ise sanata harcadılar.

Sanatın önemsediği dönemlere ise "Rönesans" denir. Sanata ve bilime verilen önem arttıkça para artar yani ülke ekonomisi gelişir.

Din baskısından kurtulmaya "Reform" deniyor. Din yerine kilise baskısı da denilebilir. Kilise, çok katı kuralları olduğu için gelişmeyi engelliyordu.

230
246
239
74
64
123
291
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.