Günümüzden asırlar önce el-Cezerî’nin robot bilimi ile ilgili çalışmalar yapması İslam bilginlerinin bilimsel alanda nasıl bir

Günümüzden asırlar önce el-Cezerî’nin robot bilimi ile ilgili çalışmalar yapması İslam bilginlerinin bilimsel alanda nasıl bir
Günümüzden asırlar önce el-Cezerî’nin robot bilimi ile ilgili çalışmalar yapması İslam bilginlerinin bilimsel alanda nasıl bir gelişmişlik düzeyinde olduğunun göstergesidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet, doğru. İslam bilginleri, Orta Çağ boyunca birçok alanda büyük başarılar elde etmişlerdir. el-Cezerî gibi bilim insanları, matematik, astronomi, tıp, fizik, mühendislik ve diğer alanlarda önemli katkılarda bulunmuşlardır. el-Cezerî'nin robotikle ilgili çalışmaları, o dönemde bilimsel düşüncenin ve teknolojinin ne kadar ileri düzeyde olduğunu göstermektedir. İslam bilginleri, bu dönemde bilgiye büyük bir açlığı olan bir toplum yaratmışlar ve bilim ve teknolojinin gelişimine önemli katkılarda bulunmuşlardır. Bu, tarihsel olarak İslam medeniyetinin bilimsel ve teknolojik açıdan ne kadar zengin olduğunun bir göstergesidir.

İslam bilginlerinin teorik bilginin ötesinde uygulamaya geçtiği, bir çok bilim alanını birleştirdikleri ve bilimi teknoloji seviyesine taşıdıkları ve gelişmişlik düzeyinin çok ileri olduğunun göstergesidir.

O döneme göre çok daha ileride olduklarını göstermektedir. Mesela bizim okulda bilgisayarlar var ama bizim kullanmamız yasak. Çünkü eskirlermiş. Oysa o dönemde bilgisayar olsaydı kimse eskir diye korkmaz herkesin kullanması sağlanırdı. Böylece herkes kendini daha çok geliştirebilirdi. El-Cezeri de bu imkanları bulduğu için bir çok alanda hayallerini gerçekleştirecek çalışmalarda bulunmuştur.

22
88
20
20
16
77
301
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.