Günün farklı saatlerinde gökyüzüne baktığımızda Güneş’i farklı yerlerde görürüz

Günün farklı saatlerinde gökyüzüne baktığımızda Güneş’i farklı yerlerde görürüz
Günün farklı saatlerinde gökyüzüne baktığımızda Güneş’i farklı yerlerde görürüz. Bu durumun sebebi sizce ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya, Güneş’in etrafında hareket eden bir gezegendir. Dünya’nın döndüğü gibi Güneş de hareket etmektedir. Güneş ve Dünya Evren’de hareket halindedir. Dünya’nın Güneş etrafında dönmesiyle gece ve gündüz oluşur. Güneş, Dünya’nın dönmesiyle Dünya’yı adeta taradıkça Dünya’ya gelen açıları da değişmektedir.

Günün farklı saatlerinde Güneş’in Dünya’nın dönmesi nedeniyle Dünya’ya geliş açıları değişmektedir. Bu nedenle günün farklı saatlerinde gökyüzüne baktığımızda Güneş’i farklı yerlerde görürüz. Güneş ve Dünya hareketi, Güneş ışınlarının farklı açılarda gelmesini sağlar. Güneş yatay açılarda sabah ve akşam gelir, öğlende ise Güneş ışınları dik açıyla gelmektedir.

Güneşi farklı saatlerde gökyüzünde güneşi farklı yerlerde görmemizin sebebi şunlardır;

  • Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesi
  • Dünya’nın güneşin etrafında dönmesi

Dünya kendi etrafında dönünce Güneş havada aynı yerde asılı ama biz sürekli dönüyoruz. Örneğin bir top dünya olsun.

Topu döndürelim. Evin lambası güneş olsa, döndüğümüz için güneşi değişik yerlerde görürüz. Ayrıca Dünya güneşin etrafında dönerken yolu değişik yerlerde oluyor.
Topumuzu lambanın etrafında döndürün. Her defasında farklı yerlerden güneşe bakarız.

1001
551
561
235
457
280
911
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.