Güreş sporu hakkında neler biliyorsunuz

Güreş sporu hakkında neler biliyorsunuz
Güreş sporu hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güreş, uygulayıcılarının birbirlerine vurmaksızın rakiplerini yenmeye çalıştıkları bir spor türü. Güreş tarihteki en eski sporlardan biridir ve zamanla farklı stil ve formları geliştirilmiştir. Güreş genellikle dövüş sanatları arasında değerlendirilir.

Güreş, Türk ata sporu olarak bilinmektedir. Güreş, iki kişinin belirli kurallar çerçevesinde bir minder üzerinde birbirinin sırtlarını yere değdirme mücadelesi üzerine olan spordur. Günümüzde olimpik bir spor olması ile birlikte Türk tarihinde Türk yağlı güreşleri olarak da kendine yer bulmaktadır. Güreş, Türk insanının gücünü tüm dünya insanlarına karşı gösterdiği bir alandır. Güreş, Türk, Yunan ve Roma medeniyetlerinde rastlanan bir spor dalı idi. Güreşçiler yaptıkları belirli hareketler ile hakemlerin karşısında puan kazanmakta ve oyun sonucunda en fazla puanı kazanan güreşçi oyunu kazanmaktadır.

Yağlı güreş, geleneksel bir Türk sporudur. Güreşçiler vücutlarına yağ sürerek güreştikleri için bu şekilde adlandırılır. Er Meydanı denilen alanlarda yapılır. Güreşçilerin vücutlarının yağlanması nedeni birbirlerini tutmaları zorlaştığından, büyük güç ve ustalık gerektiren bir spordur. Bugün resmî müsâbakalarda yer alan Serbest ve Greko-Romen güreş türlerinin dışında, sırf millî geleneklerimiz arasında yer alan yağlı güreş ise, Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçtikleri tarihten beri memleketimizde yapılagelen bir güreş türüdür. 

Güreşte pek çok ulusal stil gelişmiştir.

  • Türkiye'de - Yağlı Güreş, Karakucak Güreşleri, Aba Güreşleri
  • Japonya'da - Sumo Güreşi, Puroresu
  • Moğolistan'da - Moğol Güreşi
  • ABD'de - Profesyonel Güreş
  • Hindistan'da - Pehlwani
  • Meksika'da - Lucha Libre

1008
509
327
133
26
48
215
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum