Güvenilir bilgi kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak eğitim öğretim haklarıyla ilgili bilgi toplayınız

Güvenilir bilgi kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak eğitim öğretim haklarıyla ilgili bilgi toplayınız
Güvenilir bilgi kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak eğitim öğretim haklarıyla ilgili bilgi toplayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Güvenilir bilgi kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak eğitim öğretim haklarıyla ilgili bilgi toplayınız

Ödev cevabı kısaca : Eğitim hakkı, bireylerin anayasa tarafından güvence altına alınmış temel haklarından biridir ve bu hakların kısıtlanması kabul edilemez. Eğitim ve öğretim hakkı, aslında bir özgürlüktür ve bireyler doğuştan bu hakka sahiptirler. Bu hak, herkesin eşit şekilde erişebileceği bir özgürlük alanıdır ve bu hakkın engellenmesi suç teşkil eder.

Ülkemizde eğitim ve öğretim, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülmektedir. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, eğitim ücretsiz bir şekilde tüm öğrencilere sunulmalıdır. Devlet, eğitimden mahrum kalan bireyleri tespit edip eğitim imkanlarına kavuşturmakla yükümlüdür. Kimse, çocukları eğitim hakkından mahrum bırakma hakkına sahip değildir ve böyle bir durum yasal bir suç teşkil eder.

1697
1334
360
222
444
666
555
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum