Güvenli bir yolculuk için neler yapılması gerekiir

Güvenli bir yolculuk için neler yapılması gerekiir
Güvenli bir yolculuk için neler yapılması gerektiğini çevrenizdeki sürücülerden örnekleri sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güvenli yolculuk için yapılması gerekenler

Güvenli yolculuk için verdiğimiz bu öneriler sayesinde yolculuğunuzu daha emniyetli hale getirebilirsiniz.

1. Arabanızın bakımını yaptırın; yola çıkmadan önce arabanızı servise götürüp bakımını yaptırmanız gerekir. Hava ve klima filtrelerini kontrol ettirin. Bu konu ihmale gelmez, olur da servise gidemediyseniz, aracınızın yağını, suyunu en azından kendiniz kontrol edin.

2. Sıcaklık 10 derece düştüğünde lastiklerin hava basıncı da azalır; Hava basıncı gerekenin altında olan lastikler, araçların yol tutuşunu ve araç hakimiyetini azaltır, fren mesafesini artırır ve lastiklerin daha çabuk aşınmasına sebep olur. Ayrıca, hava sıcaklığının her 10 derece düşüşünde, lastiklerin hava basıncı da azalır.

3. 100 km’de 50 metre takip mesafesi; Takip mesafesi kazalarda hayati önem taşıyan bir mesafedir. Önünüzde oluşabilecek kaza vs. durumlarında sizin güvenle bu sıkıntıdan kurtulmanızı sağlayabilir. Otoyol için belirlenmiş olan güvenli takip mesafesi, 100 km/h hızla seyreden taşıtlar için 50 metredir.

4. Uykunuzu almadan yola çıkmayın; Aracı kullanacak kişinin uykusunu almadan yola çıkmaması gerekir. Özellikle uzun yol insanın uykusunu getirebilir. Bu durumları engellemek için de kahve çay benzeri sıvılar tüketip ara sıra mola verebilirsiniz..

5. Mola verin; Yol boyunca birkaç kez mola vermeniz gideceğiniz yere yarım saat ya da en fazla 1 saat geç gitmenizi sağlar. Biraz daha erken gitmek için mola vermekten kaçınmayın. Mola sizin dikkat düzeyinizi yeniden kendine getirecek, el kol bacak gibi uyuşmaların önüne geçecektir.

6. Aç karnına yola çıkmayın kan şekeriniz düşebilir; Aç karnına yola çıkmak kan şekerinizi düşürebileceği için ani dikkat dağınıklığına sebep olabilir. Bu yüzden yola çıkmadan önce mutlaka bir şeyler yiyin. Ancak ağır yemek yemekten de kaçının. Bu da mide ve sindirim problemlerine yol açar.

7. Emniyet kemeri; Emniyet kemeri kazalarda yaşam şansınızı yükseltecek çok önemli bir uygulamadır. Günümüzde zaten kemersiz yolculuk yapmak yasak. Bu kurala mutlaka uyun, ayrıca uzun yolda arka koltuktaki yolcuların da kemer takmasına dikkat edin.

8. Yolculuk saatlerine dikkat!; Özellikle sıcak havalarda gündüz öğle saatleri yolculuk yapmak zor olur. Arabada klima çalışsa da güneş yolu zorlaştırır. Sabah erken saatlerde ya da akşam üstü yola çıkmak daha keyifli. Bu arada eğer batıya doğru gidecekseniz akşam saatlerini tercih etmeyin. Batmaya çalışan güneş gözünü alabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.