Güvenli bir yolda olması gereken özellikler nelerdir

Güvenli bir yolda olması gereken özellikler nelerdir
Güvenli bir yolda olması gereken özellikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yollar, güvenli olan ve güvenli olmayan yollar olarak ayrılmaktadır. Güvenli yolların özellikleri varken güvenli olmayan yollar içinse yapılması gereken şeyler bulunmaktadır. Yolculuk yapılan her yolun güvenli olması gerekir. Kara, hava, deniz, demir yolu ulaşımlarında da güvenlik ön plandadır.

Ulaşımda güvenlik araçlar, yayalar, sürücüler için olup can ve mal kaybını önlemek, yol güvenliğini sağlamak içindir. Güvenli yolun özellikleri, ayrılmış yoldur, refüjü bulunur, bariyerleri vardır, çizgileri vardır, işaret levhaları vardır, ışıkları vardır, kaldırımı ve banketi vardır. Böyle yollar güvenli yollar olarak bilinir. Bu yollarda yolculuk yapmak açısından bir engel yoktur.

1739
2301
2206
486
348
405
1284
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum