Güvenlikçilerin Dikkatine

Güvenlikçilerin Dikkatine
Birçok firmanın artık özel güvenlik personeli alımı yapması sonucu ortaya güvenlik şirketlerinin çoğalması çıkmıştır.

Özel güvenlik firmaları kıyasıya yarış sonrası yeni düzenlemelerden sonra özel sınavlar sonucu yetiştirdiği personelleri farklı firmalara yönlendirip iş başı yapmasını sağlamaktadır. İşe başlayacak kişilerin özel güvenlik sınavı için dikkat! Farklı şirketlere personel alımı konusunda büyük ve tanınmış güvenlik firmaları önemli derecede güvenlik personeli sağlamaktadır. Sadece özel yetenek sınavı haricinde silah kullanma, güvenlik bilgileri, alınacak tedbir ve önlemler konusunda gerekli eğitimi aldıktan sonra özel güvenlik sınavı yapılıp alım sonucu ona göre belirlenmektedir. Güvenlikçi şirketlerinin gerekli sertifikaları alabilmeleri için tüm eğitim dönemi boyunca her şeyi yerine getirip başarıyla tamamlamak zorundadır. Aksi takdirde güvenlik işinde yeterli derece yapamayan personellerin iyi bir firmada iş bulması zor olmaktadır. Özellik görevlilerinin sertifikasız çalıştırılmaması haberinden sonra güvenlik şirketleri kuralları zorunlu hale getirip artık daha özenle eğitimler yapılmaktadır. Yaş sınırı 18 yaş olarak belirtilmiştir. 

 

Özel güvenlik hakkında alınan eğitimlere değinecek olursak, özel güvenlik hukuku ve hakları, etkili iletişim, patlayıcı maddeler, güvenlik kameraları kullanımı, temel ilk yardım, olay yeri güvenlik sağlama ve daha birçok konu hakkında bilgi alınmaktadır. Özel güvenlik sınavı iç işleri bakanlığı merkezi komisyonluğu tarafından hazırlanıp gerekli tüm soru çeşitleri hakkında tüm bilgi ve haklar saklı olmaktadır. Silahlı özel güvenlik eğitimi alanlar uygulamada başarılı olmadığı takdirde güvenlik firmasına başvurup silahsız güvenlik sertifikası alabilmektedir. Yangın güvenliği, uyuşturucu madde ve silah atış uygulamaları hakkında geniş ders eğitimi ve uygulamaları olmaktadır. Tabi ki özel güvenlik yapacakların vücut ve akıl sağlığı konusunda yeterli olmaları olmak zorundadır. Özel güvenlik sınavı sonrası sertifikalarının belirli süreleri olmaktadır. Ortalama beş yıl süreyle verilen sertifikalar bazı durumlarda veya şirketlerde süresel durum da değişiklikler olabilmektedir. Özel güvenlik şirketleri son yıllarda yaptığı değişiklikler sonucu sertifika ve eğitimler konusunda çok ciddi önlemler almaktadır. Bu nedenle yetiştirdiği personeller konusunda son yıllarda özelikle çok hassas davranmaktadır. Güvenlik şirketleri eğitim ve uygulamalardan sonra sertifikayı hak eden personellere iş için yardımcı olmaktadır.   

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.