Güzel ahlak ilkeleri denince aklınıza neler gelir

Güzel ahlak ilkeleri denince aklınıza neler gelir
Güzel ahlak ilkeleri denince aklınıza neler gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ahlak, bir toplum içinde kişilerin benimsedikleri ve kendilerini uymakla yükümlü gördükleri davranış biçimleri ve kurallarına denir. İnsanların güzel ahlaklı olmasında dinin çok önemli bir rolü vardır.

Güzel ahlak ilkeleri denince aklıma; yalan söylememek, iftira atmamak, insanların arkasından konuşmamak, insanlara alay edici ve kırıcı sözler söylememek, insanları affetmek, komşuya , anne babaya , hayvanlara , doğaya ve tüm insanlara güler yüzle iyi davranmak geliyor. Bu ilkeler toplum düzenini sağlar ve insanlar için huzur ortamı oluşturur.

Güzel ahlaklı insanların oluşturduğu toplumda bireyler hem Allah’a (c.c.) hem de birbirlerine karşı görevlerini yerine getirirler. Birbirlerine karşı sevgi, saygı ve anlayışla yaklaşırlar. Güzel ahlak sahibi kişiler adalete önem verir, insan hak ve hürriyetlerine saygı gösterirler. Böyle kimseler doğruluğu ve dürüstlüğü ilke edinir; fakirleri, yetimleri, kimsesizleri koruyup gözetmeye önem verirler. Dolayısıyla güzel ahlak sahibi kimselerin oluşturduğu toplumda barış, huzur, güven, mutluluk, yardımlaşma ve dayanışma vardır.

17
326
21
27
14
12
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.