Güzel ahlak sahibi nesiller yetiştirmek için bizlere nasıl bir mesaj vermektedir

Güzel ahlak sahibi nesiller yetiştirmek için bizlere nasıl bir mesaj vermektedir
Güzel ahlak sahibi nesiller yetiştirmek için bizlere nasıl bir mesaj vermektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) “Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.”1 buyurarak güzel ahlak sahibi olmayı tavsiye etmiştir.
Yukarıdaki hadis-i şerif, güzel ahlak sahibi nesiller yetiştirmek için bizlere nasıl bir mesaj vermektedir? Arkadaşlarınızla yorumlayınız.

Aile için baba aynı zamanda saygıdır, güvendir, rahmettir. Peygamberimizin öğüdü ile eve girerken selâm verip bereketi davet eden bir babanın nezaketi, merhametin de ilk adımıdır. Aynı şekilde ev halkı arasında adaleti gözeten insaflı babayı, kıyamet günü Allah nurdan koltuklara oturtacaktır. Efendimiz babaların duasının mutlaka kabul olunacağını bildirmiştir.

0
0
12
0
0
101
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.