Güzel ahlakla ilgili bir hadis

Güzel ahlakla ilgili bir hadis
Güzel ahlakla ilgili hadis örneklerini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Peygamberimiz (s.a.v.), güzel ahlaka çok önem verirdi. Müminin ahlaklı olanını sever ve ahlak açısından önemli tavsiyelerde bulunurdu. Peygamberimiz (s.a.v), ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim, derdi.

Güzel ahlak ile ilgili hadisler şu şekildedir:

Ebu Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Kendisini (doğrudan) ilgilendirmeyen şeyi terketmesi, kişinin iyi Müslüman oluşundandır.” (Tirmizî, Zühd 11. Ayrıca bk. İbni Mace, Fiten 12)

“Allah’a takva ve güzel ahlak.” (En ziyade neyin insanları cennete sokacağını soruyorlar.) (Tirmizi, Birr 62, kutub-ı sıtte, 16. Cilt , sf. 329)

“(Şaka sırasında da olsa) haktan başka birşey söylemem. (Musned-i Ahmed, 2,340 : Tirmizi, Birr 57 Kütüb-i Sitte, 16. Cilt)

 “Sizin imanca en güzeliniz, ahlakça en güzel olanınızdır ” [Hakim] diğeri de ”Müminlerin iman yönünden en faziletlisi ahlakça en iyi olanıdır ” [Tirmizi].

8555
7744
14709
2517
2104
1717
6776
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
29 Yorum