Güzel ahlaklı insanlar, toplumda neden sevilir

Güzel ahlaklı insanlar, toplumda neden sevilir
Güzel ahlaklı insanlar, toplumda neden sevilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu anlamda, Peygamber Efendimiz (asm) “İslâm güzel ahlâktır” ve “Mü’minlerin imanca en olgun olanı, ahlâkı en güzel olanıdır” sözleri ile güzel ahlâkın inanç üzerindeki önemini belirterek, kendisine yakın olmanın yolunun güzel ahlâktan geçtiğini belirtmektedirler.

Güzel ahlâk sahibi olmak, Müslüman olmanın en güzel bir tezahürüdür. Allah Resulü’nün güzel ahlâka teşvik eden pek çok güzel sözü vardır. Meselâ bir hadisinde, “İçinizden en çok sevdiklerim ve kıyamet gününde bana en yakın olanlarınız, ahlâkı en güzel olanlarınızdır” der.

Güzel ahlâk, mü’minin Cennete girmesine vesile olduğundan, Peygamberimize, kendisine insanları en çok Cennete koyacak olan amel sorulduğunda “Takva ve güzel ahlâk” olarak buyurmuştur. Güzel ahlâk, iman ve inancın olgun ve kâmil olduğunu gösterir. Güzel ahlâk, aynı zamanda Allah’a karşı yapılan bir kulluktur, Allah’ı ve sevgili Resulü’nü sevmenin bir alametidir. Güzel ahlâk, güneşin kırağıyı erittiği gibi günahları yok eder, bitirir. Su nasıl buzu eritirse, güzel ahlâk da günahları eritir. Allah’tan en büyük dileğimiz, hepimizi ahlâkı en güzel olan kullarından eylemesi ve Efendimiz (asm) “Hiçbir anne ve baba, çocuğuna güzel ahlâktan daha güzel bir miras bırakmamıştır” hadisi ışığında, geleceğimiz olan çocuklarımıza güzel ahlâkı aşılamamızı nasip etmesini niyaz ediyoruz.

263
189
186
31
33
31
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.