H harfi ile başlayan çiçek isimleri

H harfi ile başlayan çiçek isimleri
H harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi H olan çiçekler hangileridir, H ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

H ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca H harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

H harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Hanım düğmesi,
  • Hanım sallandı,
  • Hanımeli,
  • Haseki küpesi,
  • Haşhaş çiçeği,
  • Hatmi,
  • Helyotrop,
  • Hercai menekşe,
  • Hezaren,
  • Horoz ibiği,
  • Hüsnüyusuf.

H harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Hanım düğmesi, genellikle dünya amaranth, lisans düğmesi, makhmali ve vadamalli olarak bilinen Gomphrena globosa, Amaranthaceae ailesinden yenilebilir bir bitkidir.

Hanımeli, Caprifoliaceae familyasına ait, çalı ve/veya sarmaşık grubundan bir bitkidir. Yaklaşık 180 türü vardır, bunun 100 kadarı Çin'dedir. Avrupa ve Kuzey Amerika'da 20şer türü vardır. En çok bilinen türleri Lonicera periclymenum, Lonicera japonica ve Lonicera sempervirens dir.

Haseki küpesi, Aquilegia, çayırlarda, ormanlık alanlarda ve çiçeklerinin teşvik edilmiş yaprakları ile bilinen Kuzey Yarımküre boyunca daha yüksek irtifalarda bulunan yaklaşık 60-70 yıllık bitki türünün bir cinsidir.

Haşhaş çiçeği, gelincikler familyasındandır. Yaprakları yumurta şeklindedir. Uca doğru sivri tabanı kalp şeklinde olup gövdeyi sarmıştır. Kenarları derin dişli, mavimsi yeşil veya grimsi yeşil renktedir.

Hatmi, ebegümecigiller familyasından, 60 yakın türü bulunan Alcea cinsinden bitki türlerinin ortak adı.

Hercai menekşe, menekşegiller familyasına bağlı bir menekşe türü. Diğer menekşe türleri ile birleştirilerek birçok melez kültivarın türetilmesinde yaygın bir şekilde kullanılır.

Hezaren, Delphinium, düğün çiçeğigiller familyasından bir bitki cinsi. Ayrıca hezaren ve saray çiçeği olarak da bilinir. Anadolu'da 30 kadar delphinium türü vardır. Bir kısmı üzerinde kimyasal araştırmalar yapılmıştır. Tohumlarından önemli alkaloidler elde edilmektedir.

Hüsnüyusuf çiçeği veya Hoş William, iki yıllık bir çiçektir. Güneşli ve yarı gölge alanlarda güzel gelişir. Tohumları ilkbahar aylarından yaz başına kadar ekebilirsiniz. Çiçeklerin açılması bir sonraki yaz mevsiminde olacaktır. Çok kolay yetişebilen bir çiçektir. Gölge bir yerde torf içinde çimlendirerek, dikilmek istenen alana göçürebilir. Bitkilerin bol çiçek açması için düzenli olarak sulanmaları gereklidir. Bitkiler 50 cm kadar boylanırlar.

6
5
3
7
2
2
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.