Hac ibadeti hakkında bir röportaj

Hac ibadeti hakkında bir röportaj
Hacca gidip gelen bir tanıdığınızı ziyaret ediniz. Onunla hac ibadeti hakkında bir röportaj yapınız. Röportajınızda aşağıdaki soruları sorabileceğiniz gibi istediğiniz başka soruları da sorabilirsiniz.

Hacca ne zaman ve kaç yaşındayken gittiniz?
Cevap: Hacca 45 yaşında gittim.

Hacca gidiş amacınız neydi?
Cevap: İslamiyet’in beş şartından biri olduğu için hacca gittim.

Hacda nereleri ziyaret ettiniz?
Cevap: Mescid-i Haram, Kabe-i Muazzama, Peygamber Efendimizin Doğduğu Ev, Cennet-ül Mualla Mezarlığı, Hira Dağı, Arafatı, Mescid-i Cin’i ziyaret ettim.

Hac sırasında en çok duygulandığınız iki yer neresidir? Buralarda neler hissettiniz?
Cevap: Peygamber Efendimizin Doğduğu Ev ve Kabe-i Muazzama hac sırasında en çok duygulandığım yerlerdi. Peygamber Efendimizin Doğduğu Ev‘in içerisinde Efendimizin valideleri Hz. Amine Hatun’un elleriyle salladığı ağaç beşik, olduğu gibi durmaktaydı. Kabe-i Muazzama Mekke şehrinde bulunan ve ‘Beytullah- Allah’ın evi’ diye adlandırılan kutsal binadır. Yeryüzünde kurulan ilk ve en önemli ev olması dolayısıyla beni duygulandırdı.

Hac esnasında yaşadığınız ve sizi çok etkileyen olay hangisidir?
Cevap: Beni en çok duygulandıran olay binlerce Müslüman’ın orada olması ve herkesin bu görevini yerine getirmek için çok hevesli olmasıydı.

Hacdan dönünce sizde ne gibi değişimler oldu?
Cevap: Hac’dan dönünce çok huzurlu olduğumu hissettim. Yüce Allah’ın bizlere lütfettiği sağlık, yetenek, mal ve mülk gibi dünyevi nimetleri daha da iyi anladım.

Hac esnasında tanıştığınız kimseler oldu mu? Bunlarla hâlâ görüşüyor musunuz?
Cevap: Evet, tanıştım. Adana'lı Hasan Bey'le tanıştım ve zaman zaman görüşüyoruz.

Bir daha kutsal beldelere gitmek ister misiniz? Niçin?
Cevap: Kesinlikle gitmek isterim.

Hacca gideceklere ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?
Cevap: Mutlaka hacca genç olarak gitmelerini ve hacı olmalarını tavsiye ederim. Hacca gidip döndükten sonra ne kadar huzurlu ve günahlarından arındıklarını hissedeceklerdir.

726
16
378
15
115
16
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.