Hacca ve umreye gidenler Mekke’nin yanı sıra Medine’ye giderler

Hacca ve umreye gidenler Mekke’nin yanı sıra Medine’ye giderler
Hacca ve umreye gidenler Mekke’nin yanı sıra Medine’ye de giderler, sizce bunun sebebi ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hac farz olan bir ibadettir. Zilhicce ayının ilk on günü içinde gerçekleştirilmesi gerekir. Kurban bayramının Mekke’de geçirilmesi gerekir. Bayram gününden önce arefe günü Arafat’ta vakfe durulması gerekir. Umre ise sünnet olan bir ibadettir. Belli bir zamanı yoktur, her zaman yapılabilir. Hacca ve umreye gidenler Mekke’nin yanı sıra Medine’ye de giderler.

Mekke’de Kabe ve etrafında yerine getirilmesi vazifeler olduğu için Mekke’ye gitmeden asla olmaz. Medine’ye gidilmesinin sebebi ise Peygamberimizin kabrinin Medine’de Mescidi Nebi’de yer almasıdır. Peygamberimizi ziyaret etmeden dönmek Ona bir hürmetsizlik kabul edilir.

Hacca ve umreye gidenler Mekke’nin yanısıra Medineye’de giderler. Bunun sebebi şunlar olabilir;

  1. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) kabrinin Medine’de olması.
  2. Peygamberimiz 10 yıl Medine’de yaşamıştır. Yaşadığı yerleri görmek,
  3. Medine’deki sahabe kabirlerini görmek.
  4. Peygamberimizin Hicret ettiği şehri görmek
  5. Medine, İslam dini için Mekke’den sonra ikinci önemli şehirdir. Medine, Cuma namazının, ezanın, orucun, zekâtın, bayram namazlarının, cihadın, haccın vb. meşru kılındığı mukaddes bir şehir olduğu için hacca gidenler Medine’yi ziyaret etmektedirler.

666
26
353
9
11
532
532
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.