Hacı Bektaş Veli hakkında neler biliyorsunuz

Hacı Bektaş Veli hakkında neler biliyorsunuz
Hacı Bektaş Veli hakkında neler biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hacı Bektaş Veli hakkında neler biliyorsunuz

Ödev cevabı kısaca : Hacı Bektaş-ı Veli, mistik, seyyid, mutasavvıf ve İslam filozofu olarak tanınır. Alevi-Bektâşilik’in öncülerinden olan Hacı Bektaş, Anadolu’da sosyal yapının gelişmesine katkıda bulunmuş ve kendisinin yolunu takip edenlere Bektâşi adı verilmiştir. Yesevîlik tarikâtının Anadolu’daki en faal uygulayıcısı olarak bilinir ve birçok önemli şair ve düşünürü etkilemiştir. Onun öğretileri hala Alevi-Bektâşilik geleneğinde önemli bir yere sahiptir.

Şairlerin Sultanı olarak tanımlanan Hacı Bektaş-ı Veli, İslam'ın Anadolu'da yayılmasını ve Ahilik Teşkilatı'nın kurulmasında önemli rol oynayan, en önemli mutasavvıflardan biridir. Yazdığı şiirlerde ve kaleme aldığı kitaplarda, kardeşlik ve birlik çağrısı yapmış, tüm insanların Allah'ın önünde eşit olduğunu savunmuştur. Çağın çok ötesindeki düşünceleri sadece Anadolu ve Türkiye ile sınırlı kalmayıp Avrupa'da da büyük ilgi görmüştür.

17
84
6
15
25
7
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.