Hacı Mekke de, derviş tekkede atasözünün anlamı nedir

Hacı Mekke de, derviş tekkede atasözünün anlamı nedir
Hacı Mekke de, derviş tekkede anlamı nedir, Hacı Mekke de, derviş tekkede ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Hacı Mekke de, derviş tekkede anlamı şu şekilde :

İnsanlar yetişme şekillerine göre kendilerine uygun bir ortamda yaşarlarsa mutlu olabilirler. Yoksa ömürleri sıkıntı içinde geçer. Bulundukları yerde sevilmez ve istenmezler.

Hemen her insanın ilgi duyduğu bir uğraşı, dünya görüşü, zevkleri, kendine özgü bir düşüncesi vardır. Bir kişiye ulaşmak istediğinizde, ilgi duyduğu şeyler neredeyse kişiyi oralarda bulabilirsiniz. Ayrıca kişi, kendi yetişme tarzına, görüş ve düşüncelerine uygun ortamlarda yaşarsa mutlu olur. Yabancısı olduğu ortamlarda yaşaması sıkıntılı olabilir.

Abdal olanda hacı olanda inançlarının gerektirdiği yerde bulunurlar. Erdemli insanlar kendine uygun işte, yerde ve ortamda bulunmalıdırlar. Dünyadaki tüm insanlarında bu şekilde ilgi duyduğu bir alanı, kendine özgü bir işi vardır. İlgi duyduğu alan veya iş neredeyse kişide orada bulunur.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.