Hacim nedir ne ile ölçülür ve birimi nedir

Hacim nedir ne ile ölçülür ve birimi nedir
Hacim nedir, hacim ne ile ölçülür ve hacmin birimi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hacim, maddelerin uzayda (boşlukta) kapladığı yerdir. Maddenin haline göre hacim ölçme yöntemi de farklılık gösterir. Katı ve sıvıların hacmi sabit, gazların hacmi bulundukları kabın hacmi kadardır. Hacim bir cismin kapladığı alana denir. Birimi cm küptür. Katıların hacmini dereceli silindir ile ölçeriz. Sıvının hacmi derecesi litre olan kaplarla ölçülür.

Kütle gibi hacim de maddenin ölçülebilir özelliklerindendir. Hacim, maddenin boşlukta kapladığı yerdir.
Günlük hayatımızda hacim kavramını çok sık kullanırız. Buzdolabı alırken hacminin büyük olmasına dikkat ederiz.
Araba alırken bagaj hacminin büyük olmasını isteriz. Bazılarımız küçük hacimli bardaktan bazılarımız büyük hacimli bardaktan çay içeriz. Manavdan karpuz alırken büyük veya küçük hacimli olanını alırız.

Maddelerin hacimlerini ölçmek için dereceli silindir, beher, dereceli kap kullanılır. Dereceli silindir, camdan veya plastikten yapılmış dış yüzeyi ölçeklendirilmiş bir kaptır.

49
139
108
53
47
51
57
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.