Haçlı Seferleri’nin Müslüman ve Hristiyan dünyasına sonuçlarını

Haçlı Seferleri’nin Müslüman ve Hristiyan dünyasına sonuçlarını
Haçlı Seferleri’nin sonuçlarını Müslüman ve Hristiyan dünyası açısından sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Haçlı Seferleri, Müslüman dünyasında yıkımlara, kayıplara neden olmuştur. Birçok seferin yapılması doğu medeniyetlerinin yıpranmasına ve güç kaybetmesine neden olmuştur. Haçlı seferlerinin Müslümanlar için iç açıcı sonuçları olmasa da zamanla Müslümanlar güç kazanmaya başlamışlardır.

Hristiyan dünyasında, yaşanan savaşlar büyük askeri kayıpların yaşanmasına neden olsa da Haçlılar kemik güçlerini korumuşlar ve kale hayatı yaşamaya devam ederek eski güçlerine dönmeye çalışmışlardır. Böylece doğu ve batı arasında yaşanan hesaplaşma savaşları seferler olmadan meydan savaşları ve kilit savaşlarla devam etmiş, fetihler ve istilalar da devam etmiştir. Müslüman ve Hristiyan dünyasında sular durulmamıştır.

  • Haçlı Seferleri Hristiyan dünyasında dini, ekonomik, siyasi bir çok olumlu dönüşümün yaşamasına neden olmuştur.
  • Haçlı seferleri, Batı insanının dış dünyaya açılmasını ve tanımasını sağlamıştır.
  • İslâm dünyasının ilim, kültür, teknik ve ekonomi gibi alanlardaki buluş ve birikimlerinin Batıya taşınmasında, Haçlı seferleri başlıca vasıta olmuştur
  • Müslüman dünyası için Türklerin saygınlığı artmış fakat Türklerin ilerleyişi yavaşlamıştır.
  • Müslüman Türk dünyası ile Hıristiyan Batı dünyası ilk defa birbirlerini tanıma fırsatı bulmuştur.

186
49
295
63
32
35
248
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.