Hadis-i şerifi Yakup (a.s.) ve oğlu Yusuf (a.s.) kıssası ile yaşadığınız olaylar yönünden ele alıp açıklayınız

Hadis-i şerifi Yakup (a.s.) ve oğlu Yusuf (a.s.) kıssası ile yaşadığınız olaylar yönünden ele alıp açıklayınız
Aşağıdaki hadis-i şerifi Yakup (a.s.) ve oğlu Yusuf (a.s.) kıssası ile yaşadığınız olaylar yönünden ele alıp açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Mü’minin durumu gıpta ve hayranlığa değer. Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece müminde vardır: Sevinecek olsa şükreder, bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa sabreder, bu da onun için hayır olur.” (Müslim, Zühd, 64.)

Hz. Yakup (a.s), oğlu Hz. Yusuf (a.s)'tan yıllar boyunca ayrı kalmıştır. Çok fazla şekilde üzülmüştür. Ağlamaktan gözleri kör olmuştur. Ancak hiçbir zaman Allah'a isyan etmemiştir. Sürekli olarak Allah'a şükretmiştir. Allah'tan sabır istemiştir.

Yukarıda yer alan hadiste de bunun anlam ve öneminden bahsedilmektedir. ''Bir mümin sevinecek olsa şükreder, bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa sabreder'' ifadesinden bunu açık bir şekilde anlamaktayız. Hz. Yakup ve Hz. Yusuf olayı da budur. Yıllar boyunca görüşemeyen ikili, Allah'ın izni ile sabırlarının meyvesini almış ve yıllar sonra görüşme fırsatı bulmuşlardır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.