Hadis ilmi bir Müslüman için neden önemlidir

Hadis ilmi bir Müslüman için neden önemlidir
Hadis ilmi bir Müslüman için neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir Müslüman, hayatını Peygamberimizin (s.a.v.) öğretileri ile şekillendirdiği ölçüde iyi bir Müslüman olur. Bu nedenle kadın, erkek her Müslümanın Peygamber Efendimizi yakından tanıması, doğru anlaması; Allah’ın (c.c.) istediği gibi bir kul olması ve Allah’ı (c.c.) hoşnut edecek bir hayat sürdürebilmesi bakımından olmazsa olmaz bir öneme sahiptir.

Hadis ilmi, tam da bu noktada yani Müslüman kimlik ve kişiliğinin oluşmasında ve korunmasında yapıcı bir görev üstlenir. Çünkü hadis ilmi, Peygamber Efendimizi tanımak ve anlamak ile ilgilenen bir ilim dalıdır. Peygamber Efendimizin sözleri, tutum ve davranışları, güzel ahlakı hadis ilminin başlıca konusudur.

İslam dininin iki ana kaynağı vardır. Birincisi Kur'an-ı Kerim, ikincisi ise sünnettir. Peygamber Efendimiz sünnetin önemini şöyle izah etmiştir:

“Sözlerin en hayırlısı, Allah’ın kitabı Kur’an’dır; tutulup gidilecek yolların en hayırlısı da Muhammed’in (s.a.v.) yoludur, sünnetidir. İşlerin en şerlisi, sünnete muhalif olarak sonradan ortaya çıkarılanlardır. Her bid’at da dalâlettir.”(Müslim, Cuma 43; Nesâî, Îdeyn, 22; İbni Mâce, Mukaddine 7.)

Müslüman ilim adamları, hadisleri her zaman senedle öğrenmeye ve senedle aktarmaya gayret etmişlerdir. Peygamber Efendimiz hakkında güvenilir bilgi elde edebilmek için bu yöntem oldukça önemlidir.

303
17
228
0
0
21
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.