Hadis ve sünnet kavramlarının benzer ve farklı özellikleri nedir

Hadis ve sünnet kavramlarının benzer ve farklı özellikleri nedir
Hadis ve sünnet kavramlarının benzer ve farklı özellikleri nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hadis ve sünnet kavramlarının benzer ve farklı özellikleri nedir?

Ödev cevabı kısaca : Görüldüğü üzere hadis ve sünnet kavramlarının benzer ve farklı tarafları vardır. İki kavram arasındaki fark ve benzerlikler şunlardır:

SünnetHadis
Sünnet, daha çok davranış ile ilgili bir kavramdır.Hadis ise sözlü rivayetin adıdır.
Sünnet pratiktir, uygulamadır.Hadis ise teorik bilgidir.
Sünnet, geneldir ve hadislerin doğru olup olmadığını belirlemede temel ölçüttür.Hadis ise özeldir ve sünnetin en önemli kaynaklarından sadece birisidir.
Sünnet öncedir. Çünkü sünnet, bizzat Hz. Peygamber’in (s.a.v.) yaşayış şeklidir.Hadis ise sonradır. Hadis sünnetin daha sonraki sözlü rivayetidir.
Sünnet, sadece peygamberlik dönemini içerir.Hadis Hz. Peygamber’e (s.a.v.) ait peygamberlik öncesi bilgileri de kapsar.
Sünnet, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) Müslümanlar için örnek davranışlarıdır.Hadis, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) yaptıklarını içerir.

İki kavram arasındaki benzerlik ise sünnet ve hadis kavramındaki söz, fiil ve onayların Hz. Peygamber’e (s.a.v.) ait olmasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.