Hadiste, eşlerin birbirine iyi davranmaları niçin iman ve ahlak ile ilişkilendirilmiştir

Hadiste, eşlerin birbirine iyi davranmaları niçin iman ve ahlak ile ilişkilendirilmiştir
Hadiste, eşlerin birbirine iyi davranmaları niçin iman ve ahlak ile ilişkilendirilmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Müminlerin iman bakımından en mükemmeli, ahlak yönünden en güzel olanlarıdır. En iyileri de eşlerine karşı en iyi davrananlarıdır.” (Ebu Davud, Sünen, Sünnet, 16.)
Bu hadiste, eşlerin birbirine iyi davranmaları niçin iman ve ahlak ile ilişkilendirilmiştir? Arkadaşlarınızla değerlendiriniz.

İmanlı ve ahlaki açıdan iyi olan birisi eşine de iyi davranır ve onun değerini bilir.

Müminlerin en üstünü imanını, dinini doğru şekilde yerine getirendir. İslam kurallarını uygulayan kişiler, direkt olarak ahlaklı olurlar. Çünkü İslam dini ahlakı, hayayı emreder. Ahlaktan yoksun olan biri Müslüman olamaz.

Allah'ın ve Hz. Muhammed'in isteği, ahlaklı olan müminlerdir. Kötü davranışlar sergileyen, örtünmeyen, kişileri rahatsız eden, kalbi kötü olan, yaptıklarından utanmayan, sıkılmayan, çekinmeyen kişiler ahlaklı olamaz. Ahlak müminin önem vermesi gereken en önemli unsurlardandır.

Allah'ın emri güzel ahlaklı olmaktır. İyi huylu olmak, kimseye zarar vermemek, saygılı olmak, dürüst olmak güzel ahlaka dahildir. Müminlerin en üstünü ahlakı en güzel olandır.

Ahlaklı insan ailesini, komşusunu tüm insanları sever, kötüyü desteklemez, iyiye yönelir, hırsızlık yapmaz, hiçbir insanı ve hayvanı öldürmez, dinin gereklerini yerine getirir, alçak gönüllüdür, sabırlıdır ve naziktir.

210
15
81
3
3
42
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.