Hafızasını kaybeden insan, geleceğini planlayabilir mi

Hafızasını kaybeden insan, geleceğini planlayabilir mi
Hafızasını kaybeden insan, geleceğini planlayabilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hafızasını kaybeden insan, geleceğini planlayamaz.Çünkü geçmişinden habersiz bir kişinin gelecek ile ilgili planları da olmaz.Bunun nedeni geçmişteki yaşamını bilmemesi ve bunun sonucunda da neler yapacağına karar veremez.Geçmiş bize gelecek için ışık tutan en önemli anahtardır.Bunun için geçmişi bilip ona göre hareket etmeliyiz.Geçmişimizi unutmamalı ve bununla beraber hareket etmeliyiz.Soruya dönersek unutan bir kişinin geleceğini planlayabilmesi yeni hayatına alışması ile olabilir.Aksi takdirde hafızası ona gelecek planı oluşturamaz.

Hafızasını kaybeden insan geleceğini planlayabilir mi sorusu günümüzde en çok sorulan sorulardan biridir. Hafıza kaybı yaşanması muhtemel bir olay olarak beyin sarsıntısı geçirmekle meydana gelmektedir. Hafıza kaybının yaşanması durumunda ya geçici ya da kalıcı olarak geçmişe ait bilgilerin unutulduğunun ortaya çıkması görülmektedir.

Geçmişi olmayan birinin geleceği planlaması ilk aşamada mümkün gözükmeyebilir. Fakat insanlar geleceği planlamakta her zaman mahirdir. Geleceği planlamak için insanlara ihtiyaç duyulması geçmişi olmayan biri için en büyük zorluklardan biri olacaktır. Yaşadığı psikolojik buhran insanın plan yapmasına engel olabilir. Bu da hafızasını kaybeden insanın geleceği planlamasının zor olduğunu gösterir.

Hafızasını kaybeden insan geleceğini planlayamaz.

  1. Plan gelecekte uygulanır. Kişi geçmişte yaptığı planı hatırlayamayacağı için gelecek ile ilgili bir planı olmaz. Olsa bile hatırlamaz.
  2. Ayrıca edindiği bilgi ve tecrübeleri hatırlayamayacağı için her gün aynı şeyleri öğrenmekle zaman kaybeder
  3. Geçmişte yaşadığı hataları tekrar yapar
  4. Bilgi ve tecrübesi olmadığı için gelecek hakkında yorum ve değerlendirme yapamaz.
  5. Bu nedenle de geleceğini planlayamaz.

254
265
116
8
7
6
251
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.