Haftada 4-5 deneme çözün! - Burak KILIÇ

Haftada 4-5 deneme çözün! - Burak KILIÇ
Bu yılın son TEOG'una iki hafta kaldı. Bu sürede öğrencilerin haftada 4-5 deneme sınavı çözmesi gerekiyor. Aileler ise çocukların yanında sınav konuşmaktan kaçınmalı.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılacak ortak sınavlara iki haftalık bir süre kaldı. 1 milyon 174 bin 8'inci sınıf öğrencisi 27-28 Mayıs tarihlerinde toplam 6 dersten sınava girecek. TEOG'un mazeret sınavı ise 14-15 Mayıs'ta yapılacak.
 
DENEME SINAVLARINA YOĞUNLAŞIN
 
Öğrencilerin kalan zamanı verimli kullanabilmesi için alan daraltarak çalışması gerektiğini belirten MEF Okulları Psikolojik Danışmanı Özlem Sendan, özellikle iki haftalık süreçte deneme sınavlarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguluyor. Deneme sınavı sonuçlarına göre eksik konuların belirlenebileceğini kaydeden Sendan, kalan zamanda yapılabileceklere dair şu önerilerde bulunuyor.

ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

 
1-Konu çalışması bittiyse, genel tarama testleriyle eksik kalan yönler ortaya çıkarılıp halledilmeli.
2-Konuları bitirenler, ev ortamında haftada 4-5 deneme sınavı çözebilir.
3-Deneme sınavı masa başında, ara verilmeden, gerçek sınav şartlarında yapılmalı.
4-Deneme sınavı sonrası yanlış ve boşların analizi ders öğretmenleriyle birlikte yapılmalı.
5-Yanlışın sebebi (bilgi eksikliği, işlem hatası, okuma hatası, süreyi yetiştirememek) tespit edilmeli.
6-Eğer dikkat eksikliği varsa soruda istenen şeyin altı çizilerek çözüm aranabilir.

AİLELERE ÖNERİLER

 
1-Sınav yaklaştıkça öğrencide kaygı oranı artar. Eğer kaygının performansı etkilediğini düşünüyorsanız rehber öğretmenden destek almak gerekebilir.
2-Bazen iyi niyetle "Sana güveniyoruz, sen yaparsın" diye karşıdakini rahatlatmak adına verilen mesajlar tam tersi bir etkiyle gerginliği arttırabilir. Kaygı düzeyini arttıracak davranışlardan kaçının.
3-Evde sürekli sınav konuşulmamalı. Gösterilen çabanın önemli olduğunu vurgulanmalı.
4-Sınav hazırlığı konusunda yapılan harcamalar, çocuğa baskı aracı olarak kullanılmamalı.
5-Tatil ile ilgili planlar sınav odaklı olmamalı.
6-Tercih döneminden önce, tercih listesine yazılacak okullar hakkında bilgi edinilmeli, okullar bizzat ziyaret edilerek görülmeli.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, 27-28 Nisan’da yapılacak TEOG ikinci dönem sınavlarının yapıldığı günlerde okullar tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek. Sınavlardan sonraki gün olan 29 Nisan Cuma günü de eğitim sürecek. 27-28 Nisan’da görevi olan öğretmenler görev yerine gidecek. Görevi olmayan öğretmenler ise (ortaokul ve ilkokul aynı binada eğitim görenler) okula gidip imza atacak ve sınav başladıktan 1 saat sonra evlerine gidebilecek.  

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.