Hak ve özgürlüklerinizin ihlal edilmesi durumunda neler hissedersiniz

Hak ve özgürlüklerinizin ihlal edilmesi durumunda neler hissedersiniz
Hak ve özgürlüklerinizin ihlal edilmesi durumunda neler hissedersiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hak ve özgürlükler her insan için sağlanması gereken şeylerdir. Bir devletin en önemli varlık sebebi insanların hak ve özgürlüklerinden mahrum kalmamasını sağlamaktır. Eğitim hakkı, güvenlik hakkı, yaşama hakkı, sağlık hakkı hayati haklar ve bunlara bağlı olarak gerçekleşen özgürlükler insanlar için hayati önem taşımaktadır.

Hak ve özgürlüklerin ihlal edilmesi, insanlığa aykırı bir durumdur. Her ne olursa olsun insanın yaşama hakkı, beslenme hakkı ve eğitim görme hakkı devam etmelidir. İnsanların kurdukları hayat, kimseye zararı olmayan ve toplumsal ahlaki ve hukuki sistem içinde yoğrulan bir hayat olarak mahrumiyetlerden uzak olmalıdır. Hak ve özgürlüklerin ihlal edilmesi suçun artmasına ve parçalanmalara neden olabilir.

Her birey; yaşama, sağlık ve eğitim, ibadet ve özel yaşamın gizliliği hakkına, düşünce ve inanç özgürlüğü gibi özgürlüklere sahiptir. Bunlardan en az birinin ihlali durumunda kişi, kendi özel alanına yapılmış bir saldırı olarak görür. Bunun sonucunda ise, kişi sinirlenebilir, öfkelenebilir, üzülebilir ve hatta bu haklarını korumak için kendi canını ortaya bile koyabilir.

3076
6375
4340
847
1176
830
4593
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.