Halife Mu’tasım’ın Abbasi Devleti’nin başkentini Bağdat’tan Samarra’ya taşımasından yola çıkarak Türklerin Abbasi Devleti’ndeki

Halife Mu’tasım’ın Abbasi Devleti’nin başkentini Bağdat’tan Samarra’ya taşımasından yola çıkarak Türklerin Abbasi Devleti’ndeki
Halife Mu’tasım’ın Abbasi Devleti’nin başkentini Bağdat’tan Samarra’ya taşımasındanyola çıkarak Türklerin Abbasi Devleti’ndeki yeri ve önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Halife Mu’tasım’ın Abbasi Devleti’nin başkentini Bağdat’tan Samarra’ya taşımasından yola çıkarak Türklerin Abbasi Devleti’ndeki yeri ve önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Ödev cevabı kısaca : Halife Mu'tasım'ın Abbasi Devleti'nin başkentini Bağdat'tan Samarra'ya taşıması, Türklerin Abbasi Devleti'ndeki etkisini ve önemini vurgular. Bu dönemde Türkler, Abbasi Devleti'nde giderek artan bir güç ve etki kazanmışlardır. Halife Mu'tasım'ın başkenti Bağdat'tan Samarra'ya taşıması, Türk askeri gücünün ve Türk askerlerinin Abbasi hükümetindeki rolünün artmasına işaret etmektedir. Türkler, Abbasi ordusunda önemli bir yer edinmiş ve devlette yüksek mevkilere gelmişlerdir. Ayrıca, Abbasi Devleti'nin sınırlarını korumak ve iç istikrarı sağlamak amacıyla Türk askerlerinden oluşan özel bir askeri birlik olan Türk Mamlukları da kurulmuştur. Bu durum, Türklerin Abbasi Devleti'nde giderek daha belirgin bir rol oynamaya başladığını göstermektedir.

0
0
0
0
0
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.