Halk içinde Hak ile beraber olmak ilkesine sımsıkı bağlı olan insan nasıl bir hayat yaşar

Halk içinde Hak ile beraber olmak ilkesine sımsıkı bağlı olan insan nasıl bir hayat yaşar
Halk içinde Hak ile beraber olmak ilkesine sımsıkı bağlı olan insan nasıl bir hayat yaşar, söz ve davranışlarında nelere dikkat eder bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Böyle bir kişi haktan adaletten şaşmaz insanlar arasında makama mevkiye konuma göre değil adalete göre davranır ve öyle muamele eder. Halk içindeki hareketimiz ile yalnız kaldığımızdaki hareketimiz arasında bir fark olmaması gerektiğinin örneklerini vermiştir. Özellikle gizli zikir yolunu tercih eden arifler, bu prensip üzerinde çok durmuşlardır. Ariflere göre halkın içinde Hak ile olmak iki şekilde gerçekleşir.

İslam’ı hayatın merkezine koymak ve Allah’ın emir ve yasaklarına uyarak yaşamak bazı temel ilkelere dayanmaktadır. Bu temel ilkeler arasında “Halk içinde Hak ile beraber olmak” ilkesi de gelmektedir. Sosyal hayatta birtakım beşeri ilişkilerde her zaman Allah’ın rızasını gözetmek anlamına gelmektedir.

Bu ilkeye uygun olarak yaşamaya gayret eden biri doğruluktan, dürüstlükten, adaletten ayrılmaz. Yalan konuşmaz, iftira atmaz, gıybet ve dedikodudan uzak durur. Ticareti İslami ahlaka göre yapar, ibadetlerini muntazam bir şekilde yerine getirir. Allah’ın rızasını kazanmaktan başka bir gayesi yoktur.

Kaynak:Eğitim Sistem

452
233
312
472
308
260
231
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum